Đoković zadovoljan pobedom protiv Pospišila

Novak Đoković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom protiv Kanađanina Vaseka Pospišila na turniru u Istbornu.
Đoković zadovoljan pobedom protiv Pospišila
Foto: 021
Đoković se danas plasirao u četvrtinale turnira u Istbornu, pošto je za nešto manje od sat i po vremena pobedio Pospišila sa 6:4, 6:3.
 
"U poslednjih nekoliko dana sam dobro trenirao sa dobrim igračima, koji imaju drugačiji stil igre. Dobro sam se osećao na terenu, imajući u vidu da je ovo bio prvi meč na travi. Igrao sam protiv tenisera koji dobro igra na travi. Ovo je bila veoma, veoma dobra pobeda, zadovoljan sam", rekao je Đoković, preneli su danas britanski mediji.
 
Đoković prvi put nastupa na turniru u Istbornu i priprema se za treći grend slem turnir u sezoni, Vimbldon, koji počinje u ponedeljak. "Želim da se pripremim za mečeve, psihički, fizički, taktički, na svaki način. Kretanje na travnatoj podlozi je drugačije od kretanja na šljaci ili tvrdoj podlozi", dodao je četvrti teniser sveta.
 
On je sa Pospišilom trebalo da igra juče, ali je meč prekinut posle samo 13 poena zbog kiše. Đoković je bio slobodan u prvom kolu, a danas je ostvario 25. pobedu u sezoni. "Drago mi je što sam došao u Istborn", rekao je on.
 
Đoković je imao težak početak sezone, eliminisan je u drugom kolu Australijan opena i u četvrtfinalu Rolan Garosa. Otkako je osvojio turnir u Kataru, igrao je samo jednom u finalu, na turniru u Rimu i izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva. On je pokvario plasman na ATP listi, na kojoj su ga prestigli osvajači Australijan opena i Rolan Garosa, Rodžer Federer i Rafael Nadal.
 
Đokovića će na Vimbldonu trenirati Andre Agasi. On je rekao da se sa Amerikancem čuje svakodnevno, pošto žele da se dobro upoznaju. "On mi govori šta misli i želi da i ja sa njim podelim ono što osećam i kako vidim neke stvari. Želimo da se upoznamo, da jedan drugome otkrijemo kako vidimo tenis, život i kakva su naša mišljenja i analize mečeva", rekao je Đoković.
 
On će u četvrtfinalu Istborna igrati protiv Amerikanca Donalda Janga, koji je pobedio sunarodnika Džereda Donaldsona sa 6:4, 7:5.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.