Đoković preko Gulbisa do osmine finala Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona pošto je savladao Letonca Ernesta Gulbisa sa 3:0 u setovima (6:4, 6:1, 7:6).
Đoković je nešto slabije otvorio meč, pošto je već u trećem gemu izgubio brejk, pa je Gulbis poveo sa 3:1 u prvom setu. Međutim, najbolji srpski teniser se brzo vratio meč, imao je siguran servis i samouvereno je dobijao svoje gemove. Priliku za prvi brejk čekao je do osmog gema, kada je Letonac pri gem lopti Đokovića napravio duplu grešku. 
 
Nole je potom rutinski dobio svoj gem, a zatim posle 43 minuta igre, napravio još jedan brejk i priveo prvi set kraju.
 
Đoković je protutnjao kao furija drugim setom. Letoncu nije dao ni da uzvrati lopticu kako treba, a već je vodio sa 5:0 u gemovima. Gulbis je izbegao poraz sa nulom, pošto je uspeo da u šestom gemu spasi dve set lopte. Ipak, bilo je to samo odlaganje neizbežnog, jer je Đoković dobrim servisom u narednom gemu došao do osvajanja drugog seta.
 
Da može da parira trenutno četvrtom igraču sveta i da želi da ostane u igri, Gulbis je pokazao u trećem setu. Obojica su igrali potpuno izjednačeno. Bili su sigurni na svom servisu, a Đoković je pratio Gulbisa u rezultatu. Treći set je doveo do taj-brejka, koji je Đoković započeo odlično osvojivši prva tri poena. 
 
Prednost od tri poena na startu taj-brejka Đokoviću je umnogome olakšalo posao. Meč je rutinski priveo kraju pobeđujući u taj-brejku sa 7:2. Ovo je bila sedma Novakova pobeda protiv Gulbisa, u osam mečeva.
 
Đoković se osmini finala sastaje sa 51. igračem sveta Adrijanom Manarinom, koji je neočekivano savladao Gaela Monfisa.
  • dzoni

    09.07.2017 00:45
    Tek će da te boli....
  • Rb

    08.07.2017 21:11
    Boli me patka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.