Vimbldon: Đoković u četvrtfinalu

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je pobedio 51. tenisera sveta Francuza Adrijana Manarina, u tri seta, 6:2, 7:6, 6:4.
Četvrti teniser sveta je drugu pobedu u drugom duelu sa Manarinom ostvario za dva sata i 13 minuta. Meč je na centralnom terenu igran pod krovom, zbog kiše u Londonu. 
 
Taj duel je trebalo da bude odigran juče, ali su ga organizatori pomerili za danas iz, kako su naveli, bezbednosnih razloga.
 
Đoković je u prvom setu dva puta oduzeo servis Manarinu i poveo u meču. U drugom setu su obojica napravili po jedan brejk, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio sa 7:5. 
 
Đoković je zatim u trećem gemu trećeg seta oduzeo servis Manarinu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta i pobedu. Tokom trećeg seta je u dva navrata tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa desnim ramenom.
 
Drugi nosilac će u četvrtfinalu igrati protiv 15. tenisera sveta Tomaša Berdiha iz Češke.
  • Zivan

    11.07.2017 19:01
    Do sada Đoković u Vimbldonu igra solidno, uočljivo bolje nego u Parizu. Međutim, realno govoreći svi dosadašnji rivali su bili ispod 50. tog mesta na svetskojn listi. Tek će predstojeći mečevi pokazati u kojoj meri je uspeo da prebrodi dugu krizu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.