Posle prvog dana polufinala Dejvis kupa Francuska - Srbija 1:1

Dušan Lajović je doneo prednost Srbiji protiv Francuske u prvom meču polufinala Dejvis kupa koji se igra u Lilu, ali je nešto kasnije Žo Vilfred Conga izjednačio rezultat.

Lajović, koji je 80-ti na rang listi u prvom meču dana pomalo je neočekivano savladao 22. igrača sveta Luka Puja rezultatom 3:1, po setovim 6:1, 3:6, 7:6 (9:7) i 7:6 (7:5).

Meč je trajao tri sata, a Dušan je imao ukupno šest meč lopti u četvrtom setu i uspeo je da ih iskoristi u tek u taj-brejku.

Nakon toga igrali su Žo Vilfred Conga i Laslo Đere. U svom debitantskom nastupu za nacionalni tim Đere je počeo odlično, u prvom setu vodio i sa 4:2, ali je izgubio kasnije u taj brejku, a Conga potom više nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje.

Na kraju Francuz je posle više od dva sata borbe trijumfovao sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:3.

Srbija je u ovom polufinalu proglašena za autsajdera jer igra u Francuskoj i bez svojih najboljih tenisera (Đoković, Troicki, Tipsarević), ali je Lajović na samom startu sve demantovao. Ovo je bila njegova druga pobeda protiv francuskog tenisera u tri odigrana meča.

U subotu od 14 sati igraju dublovi, za Srbiju će nastupiti Zimonjić i Krajinović, a za Francuze Erber i Mau. U nedelju se od 13 sati sastaju Lajović - Conga, a posle njih na teren će Đere i Puj, ako u međuvremenu treneri ne promene plan i izmene igrače.

U drugom polufinalu se u Briselu sastaju Belgija i Australija.

  • B

    15.09.2017 20:02
    Sramota
    Rekao bih da je sramota doci do polufinala Davis Cup-a i onda poslati tim bez trojice najboljih na mec sa Congom i ostalima.
    Rekao bhi to, ali ovi sto nisu dosli (Zimonjicu svaka cast, ali to nece biti dosta za pobedu) igraju za pare, pa mozda imaju drugaciju percepciju reci "sramota".
  • Zbunjen

    15.09.2017 19:23
    Ne shvatam zasto Srbija ima pravo da ucestvuje u Dejvis kupu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.