Vaterpolisti Srbije prvi u grupi

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju SAD sa 10:8 (4:2, 3:2, 2:2, 1:2) u poslednjem, trećem kolu Grupe B završnog turnira Svetske lige koji se igra u kineskom gradu Hejdžouu.
Pobedom protiv SAD, reprezentacija Srbije je sa maksimalnim učinkom zauzela prvo mesto u Grupi B i sutra će za plasman u polufinale igrati protiv najslabijeg tima Grupe A, najverovatnije Japana.
 
Najefikasniji u redovima Srbije bili su Duško Pijetlović, Strahinja Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović sa po dva postignuta gola, dok su Živko Gocić i Stefan Mitrović postigli po jedan.
 
Srbija je tokom cele utakmice imala prednost, ali je američka reprezentacija u finišu meča uspela da se približi na samo gol zaostatka (9:8). Konačan rezultat postavio je Filipović dva minuta pre kraja utakmice.
 
"Amerikanci su napredovali od 2013. kada ih je preuzeo Dejan Udovičić, posebno mladi igrači. U ovom trenutku mogu sa svakim da igraju, pa i sa nama. Najvažnija je pobeda i da smo se pokazali kada su se približili na samo jedan gol", rekao je Prlainović.
 
Vaterpolisti Srbije brane titulu u Svetskoj ligi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).