Partizan savladao Vojvodinu u polufinalu vaterpolo Kupa Srbije

Vaterpolisti Partizana prvi su finalisti Kupa Srbije.

U prvom polufinalu Partizan je, teže nego što se očekivalo, savladao Vojvodinu sa 12:6 (3:2, 3:1, 1:2, 5:1), ali do ubedljivog trijumfa došao je tek u završnim minutima.

Poveo je Partizan sa 3:1, ali do prvog odmora Novosađani su uspeli da smanje zaostatak. U drugih osam minuta crno-beli su serijom od 3:0 poveli i sa 5:2, ali nisu se vaterpoilisti Vojvodine predavali. Zaigrali su bolje odbranu, sve je teže išlo crno-belima, kod kojih je za golove najraspoloženiji bio centar Marko Manojlović.

Upravo je Manojlović u prvoj akciji crno-belih u drugom poluvremenu  pogodio za prvo vođstvo Partizana od četiri razlike - 7:3. Na prvi pogled izgledalo je da je Partizan počinje da "prelama" meč, ali nije bilo tako, do kraja treće deonice Novosađani su ponovo prišli na minus 2.

Žestoka borba nastavljena je i u poslednjoj četvrtini, ali je tri minuta pre kraja sve dileme rešio Nikola Jakšić, koji je svojim drugim pogotkom odveo crno-bele, na u tom trenutku, nedostižnih 9:6. Do kraja su crno-beli došli do ubedljive pobede.

Partizan se plasirao u finale Kupa Srbije, u kome će se sutra u niškom "Čairu" boriti za pehar protiv boljeg iz meča Crvena zvezda - Šabac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).