Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).
Aktuelni šampioni sveta napravili su još jedan korak ka odbrani titule osvojene pre dve godine, a naredni protivnik biće im pobednik meča Italija - Hrvatska. 
 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, a u strelce su se upisali i Sava Randjelović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Viktor Rašović. Strelci za Australiju bili su Džered Gilkrist, Nejtan Pauer, Lahlan Edvards, Aron Janger i Džo Kejs.
 
Izabranici Dejana Savića su sjajno počeli današnje četvrtfinale, pa su golovima Ćuka i Filipovića iz peterca vrlo brzo poveli sa 2:0. Gilkrist je nakon toga šutem iz daljine smanjio rezultat, ali je to sve što su Australijanci uspeli do kraja prve deonice. Vaterpolisti Australije su pokušali igrom sa dva centra da poremete svetske prvake, ali je Srbija dobro reagovala i u poslednja dva minuta postigla još dva gola. Strelci su bili Filipović i Stefan Mitrović.
 
Kako je počela prva, tako je počela i druga četvrtina brzim golom Srbije. Na 5:1 je povisio Pijetlović, ali je Australija potom smanjila na 5:3 i imala šansu sa igračem više da se još više približi. Srbija je do kraja druge deonice zaigrala bolje u odbrani i odmah je stigao i rezultat. Golovima Prlainovića, Mitrovića i Randjelovića olimpijski šampioni su na veliki odmor otišli s velikom prednošću 8:3.
 
Vaterpolisti Srbije su i u trećoj četvrtini, kao i u prethodne dve, postigli četiri gola, tako da su bez ikakvih problema održavali veliku prednost. Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj deonici, Srbija je sjajno igrala i u napadu i u odbrani pa je mirno privela meč kraju.
 
U polufinale se ranije danas plasirala Grčka, koja je slavila protiv Crne Gore i čeka pobednika meča u kojem se sastaju Madjarska i Rusija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.