Vaterpolisti Srbije osvojili bronzu na SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srbiju su do pobede predvodili Duško Pijetlović i Sava Randjelović sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Viktor Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

U selekciji Grčke istakao se Janis Funtulis sa tri gola, dok je Angelos Vlahopulos postigao tri.

U finalu se večeras od 20:30 časova sastaju Mađarska i Hrvatska.

Srbija je odlično počela utakmicu, golovima Mandića, Randjelovića i Pijetlovića došla je do tri gola prednosti, da bi Grci posle tajm-auta pogocima Funtulisa prišli na gol zaostatka. Ekipa Dejana Savića veoma brzo je vratila tri gola prednosti, precizni su bili Pijetlović i Ubović, ali je u finišu četvrtine Vlahopulos uspeo da smanji zaostatak.

Druga četvrtina donela je veću borbu u bazenu i čvršće odbrane na obe strane, u kojoj se selekcija Srbije opet bolje snašla. Aleksić i Ćuk doveli su Srbiju do četiri gola prednosti, da bi Grci u finišu preko Geniduniasa ponovo smanjili zaostatak.

Grčka je u trećoj četvrtini i pored dobrog početka Srbije, odnosno gola Rašovića, uspela da uspostavi ravnotežu i dodje na dva gola zaostatka, a imala je i priliku da još više smanji zaostatak, ali je Srbija uspela da se odbrani. Ranđelović je sedam sekundi pre kraja tog perioda igre iskoristio dobro dodavanje Ćuka i sa dva metra odveo Srbiju na tri gola prednosti 10:7.

Gotovo sve nedoumice oko pobednika utakmice za treće mesto rešio je Prlainović pogotkom na samom početku poslednje deonice, kada je pogodio u situaciji s igračem više 11:7.

Ekipa Dejana Savića bez većih problema sačuvala je stečenu prednost i došla do bronzane medalje, prve od 2003. i šampionata u Barseloni.

  • fatone

    29.07.2017 22:07
    Bravo!
  • ST

    29.07.2017 20:35
    Odlicno! Jos jedna medalja! Bravo momci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).