Menu 021

Britanski magazin: Exit je najveći kulturni izvozni proizvod Srbije

Nakon što je prošle godine DJ Mag, jedan od dva vodeća globalna magazina iz oblasti elektronske muzike, napisao da je "Exit mnogo više od festivala" i da je "Exit postao kultura za sebe", ove godine izveštaj, takođe na duplerici, stiže i od direktnog rivala, magazina Mixmag.
Zabava 06.09.2017. | 17:51 > 18:57
Britanski magazin: Exit je najveći kulturni izvozni proizvod Srbije
Foto: 021

Mixmag ističe da je "festival iz studentskog protesta izrastao u brzorastuću festivalsku gromadu, čvrsto se pozicionirajući u Srbiji kao najveći kulturni izvozni proizvod".

Novinar Vil Krisp piše da Exit donosi bogat spoj različitih muzičkih žanrova, od indi roka, preko regea, sve do hevi metala, a da je jedan od ključnih pravaca oduvek bio i tehno, ističući da je ovo tradicija koja potiče još iz devedesetih godina prošlog veka i vladavine Miloševića, kada je u Beogradu začeta klupska scena, kao vid alternative nadrealnoj stvarnosti, ali i kao oblik aktivnog protesta protiv vladajućeg režima.

Ovo je samo jedan u nizu tekstova o Exitu o kojem otvorena priznanja kao jednom od najvećih srpskih brendova pišu svetski poznati mediji kao što su The Guardian, CNN, BBC, MTV, New York Times, The Huffington Post, The Economist i brojni drugi. Podsećamo da je prošle godine Exit je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme "European Best Destinations”, a prethodnih godina proglašen je i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada. 

Autor: 021.rs
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest