Exit i svi njegovi festivali među top 10 evropskih festivala

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi "European Festival Awards", na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta, sva četiri festivala u organizaciji Exit-a izglasani su među deset najboljih, svaki u svojoj kategoriji.

Exit je glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za "Najbolji veliki festival" zajedno sa nekim od najpoznatijih festivala kao što su belgijski "Tommorowland", holandski "Lowlands", nemački "Wacken Open Air" ili mađarski "Sziget".

Exit je dobio i još dva velika priznanja od strane stručnog žirija sa dodatne dve nominacije u dve specijalne kategorije, "Take a Stand" nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope. Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji Exit tima, "Sea Star" u Hrvatskoj, "Revolution" u Rumuniji, te "Exit" u Srbiji i "Sea Dance" u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji. Sa nominacijama za još dve specijalne nagrade, Exit tim ima ukupno čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije. Proglašenje će biti na ceremoniji dodele nagrada u Groningenu 17. januara.

Inače, u utorak 12. decembra, tačno u podne, počinje prodaja karata za narednih Exit festival i to u ograničenom broju po ceni od 5.990 dinara. Ulaznice će se prodavati na sajtu www.exitfest.org, kao i na blagajni Gigstix u Pariskom magazinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit