Na jesen stižu nove serije

Televizije i gledaoci već se spremaju za jesenje serijske hitove.

Kao i svake godine i ovog puta imamo zavidnu količinu već viđenog, posebno u kategoriji sitcoma.

Ipak, najočiglednija je fascinacija serijama nastalih na temelju filmova pa ćemo tako do kraja jeseni pogledati Training Day, Frequency, Lethal Weapon, The Exorcist, a u istu kategoriju u određenoj meri možemo ubaciti i Westworld iako je, realno gledajući, nastao na književnom šablonu, a ne kultnom SF-u iz sedamdesetih.

Training Day (CBS)

Ko glumi: Justin Cornwell, Bill Paxton, Drew Van Acker

O čemu se radi: Neiskusni, mladi i idealistični policajac dobija novog partnera, a radi se o prekaljenom i korumpiranom detektivu koji mu pokazuje kako stvari funkcionišu u stvarnom svetu. Radnja serije samo se naslanja na film na kojem je utemeljena.

Početak emitovanja: septembar

The Exorcist (Fox)

Ko glumi: Alfonso Herrera, Giu Carola, Geena Davis

O čemu se radi: Ako još uvek niste upoznati s radnjom kultnog "Exorcista", možda će vas uvući priča nove Foxove serije koja je okupila solidnu i daleko atraktivniju glumačku postavu nego filmski uzor iz sedamdesetih. U svakom slučaju, nova horor serija.

Početak emitovanja: 23. septembar

Pure Genius (CBS)

Ko glumi: Dermont Mulroney, Augustus Prew

O čemu se radi: James Bell je milijarder iz Silicijumske doline koji sanja o tome da izgradi tehnološki najnapredniju bolnicu u svetu kako bi lečio retke i neizlečive bolesti. Udružuje snage s problematičnim hirurgom dr Wallaceom čija je misija da zaobiđe birokratiju i posveti se naprednim metodama kako bi spasio živote što većeg broja pacijenata bez prevelikih troškova.

Početak emitovanja: 27. oktobar

Great Indoors (CBS)

Ko glumi: Joel McHale, Stephen Fry

O čemu se radi: Jack se proslavio kao reporter magazina Outdoor Limits, a njegova karijera istraživača i avanturista prestaje nakon što osnivač lista Roland obelodani da magazin seli na web. Jack postaje urednik gomili milenijalaca koji se pokušavaju baviti novinarstvom.

Početak emitovanja: 27. oktobar

Divorce (HBO)

Ko glumi: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church

O čemu se radi: Veliki povratak zvezde "Seksa i grada" veliki je TV događaj, a radnja nove serije prati život žene koja pokušava iznova da započene svoj život nakon što shvati da stvari više ne funkcionišu onako kako je zamislila.

Početak emitovanja: 9. oktobar

Man With a Plan (CBS)

Ko glumi: Matt LeBlanc, Liza Snyder

O čemu se radi: Neiskusni tata saznaje da je roditeljstvo mnogo teže nego što je mislio nakon što se njegova supruga vrati na posao, a on preuzme brigu o deci.

Početak emitovanja: 24. oktobar

Westworld (HBO)

Ko glumi: Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood

O čemu se radi: Naučno-fantastična serija prema knjizi Michaela Crichtona jedna je od najiščekivanijih serija godine, a radnja prati drame koje se odvijaju u futurističkom zabavnom parku.

Početak emitovanja: 2. oktobra

Designated Survivor (ABC)

Ko glumi: Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Maggie Q

O čemu se radi: Nakon što u eksploziji živote izgube predsednik SAD-a i svi članovi njegovog kabineta, hijerarhijski sledeći u nizu da preuzme tu funkciju je Tom Kirkman, državni sekretar kancelarije za stanovanje i urbani razvoj. Međutim, napad na predsednika tek počinje.

Početak emitovanja: 21. septembar

Gilmore Girls: A Year in the Life (Netflix)

Ko glumi: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy

O čemu se radi: Legendarne Gilmorice vraćaju se, ali samo u četiri epizode od 90 minuta. Međutim, pravim fanovima i to će biti sasvim dovoljno maratonskog brbljanja Rory i Lorelai.

Početak emitovanja: 25. novembra

The Crown (Netflix)

Ko glumi: Claire Foy

O čemu se radi: Dosad najskuplji Netflixov projekat (156 miliona dolara) biće biografska drama o kraljici Elizabeti II, a kroz 60 epizoda razvučenih na šest sezona gledaćemo sve što se dogodilo u njenom životu od venčanja 1947. do danas.

Početak emitovanja: 4. novembar

  • ns

    07.09.2016 00:27
    @zivan
    dosadan si i smaras, prilagodi se.
  • Specijalci

    05.09.2016 06:32
    Ne sumnjam da će sve serije biti zasnovane na prikazivanju najgorih ljudskih osobina, strahu, agresiji, iskolačenim očima, prikazivanjem i davanjem primera teškog nemorala i nedostatka etike, a sve u cilju zaluđivanja naroda. Serije službenici zla.
    Kladionice + namenske serije = zaluđen narod koji svako malo pukne, a mi to čitamo.
    Koliko puta je sve ovo ponovljeno... u neko ranije vreme urednici bi bili po zatvorima zbog ovakve brobe protiv naroda.
  • Seka Persa

    05.09.2016 02:35
    Hoccemo dozziveti da se Zzivan okane duplih slova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.