"Fazoni i fore" u novu sezonu bez Raše Popova

Nova sezona kultnog serijala "Fazoni i fore" startovaće u nedelju, 8. januara na prvog programu Radio-televizije Vojvodine.
Novih 15 polučasovnih emisija snimane su tokom leta na nekoliko lokacija u Vojvodini. Reditelj Vuk Ršumović i scenarista Ljubivoje Ršumović ove sezone su doneli nekoliko novina u vidu novih rubrika. Gledaoci će imati priliku da vide mnoga poznata lica među kojima su brojni pesnici, glumci, sportisti. Ipak, ono što će rastužiti mnoge ljubitelje "Fazona i fora" jeste što se iz serijala povlači stalni član i poznati pesnik Raša Popov. 
 
"Prošle godine kada smo krenuli da snimamo morali smo da se navikavamo na sve to, ali ove sezone smo ušli dosta komotnije u snimanje i napravili odličnu sezonu. Imamo neke nove rubrike, pojavljivaće se poznate osobe, novu rubriku dobija poznata glumica Mirjana Karanović. Prvi put se ove sezone neće u pojavljivati Raša Popov, koji je dugo godina imao svoju poznatu rubriku", naveo je Vuk Ršumović.
 
U novoj sezoni deca će moći da saznaju nešto više o mnogobrojnim profesijama. Međutim, profesije poput lekara, pekara ili vatrogasaca biće ispričane kroz stihove, a njih će recitovati poznati pesnici.
 
Vršilac dužnosti glavnog urednika prvog programa RTV Nada Kalkan navela je da će i u novoj sezone "Fore i fazoni" edukovati mlade generacije, kao što je činila i ranije.
 
"Ovakva jedna serija, koja je postala kultna davnih dana, sigurno da nije promaša i znamo da će biti gledana. Generacije su stasale uz 'Fazone i fore', a verujem da će se to nastaviti i sa ovom sezonom", dodala je Kalkan.
 
Kao jedan od ciljeva serije, kako je navedeno, jeste i da okupi porodicu ispred malog ekrana, ali i da mališane odvoji na kratko od telefona, tableta, kompjutera. Kreatori serijala već smišljaju nove ideje za narednu sezonu. "Za narednu sezonu imam u planu novu rubriku koja će se zvati 'Seoske lole i bekrije'. Ići ćemo po vojvođanskim selima i pričati sa lolama. Zašto je to tako? Zato što su lole osobe koje vole da se šale, ljudi koji vole zabavu. Bekrije su alkoholičari i tu razliku ćemo objasniti deci, ali mi ćemo pričati o lolama", poručio je Ljubivoje Ršumović.
 
Nove epizode će se premijerno prikazivati svake nedelje u 11 časova, dok će reprize biti subotom od 18.15 časova.
  • Boris

    31.12.2016 08:43
    A gde je Slađa?
  • Ime

    29.12.2016 22:29
    Realno
    Imamo mi u Srbiji, fazone i fore - svaki dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.