Večeras dodela Oskara, favorit mjuzikl "La La Land"

Svečana dodela Oskara, nagrade američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, biće održana kasno uveče po 89. put, u Teatru Dolbi u Los Anđelesu.
Favoriti za prestižnu nagradu su mjuzikl "La La Land" sa rekordnih 14 nominacija i filmovi "Moonlight" (Mesečina) i "Arrival" (Dolazak).
 
Sa dodele će odsustvovati iranski reditelj Asgar Farhadi, čiji je film "Trgovački putnik" nominovan u kategoriji najboljeg stranog filma.
 
Farhadi je posle Trampovog ukaza o zabrani ulaska u SAD državljana sedam većinom islamskih zemalja, među kojima je i Iran, rekao da nije prihvatljiva neizvesnost oko njegovog putovanja u SAD, i da je zato odlučio da ne prisustvuje dodeli Oskara, čak i ako mu bude dozvoljeno da uđe u SAD.
 
Posle dve godine kritika zbog nedostaka raznovrsnosti u izboru kandidata za Oskara, američka Akademija filmskih umetnosti i nauka ove godine je nominovala nekoliko filmova u kojima glume afroamerički glumci, kao što je "Fences" sa Denzelom Vašingtonom i Vajolom Dejvis i "Mesečina" sa Maheršalom Alijem i Naomi Heris.
 
Na dodeli će nastupiti nekoliko poznatih muzičara, među kojima Sting, Džastin Timberlejk, Džon Ledžend i Lin-Manuel Miranda, koji će izvoditi pesme nominovane za najbolju orginalnu pesmu.
 
Ovogodišnju, 89. ceremoniju dodele Oskara, koja počinje u 19 po lokalnom vremenu, prenosiće američka televizijska mreža Ej-Bi-Si (ABC), a domaćin svečanosti biće televizijski voditelj Džimi Kimel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.