VIDEO: Istraga zbog najneprijatnijeg momenta u istoriji Oskara

Grešku na dodeli Oskara, koju je agencija AP danas nazvala najneprijatnijim trenutkom u istoriji ove nagrade, šoubiznisa, a možda i istorije SAD, biće predmet istrage Američke filmske akademije.
Firma "PvC", koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobednika na dodeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog ovog incidenta.
 
Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave - ali prekasno, rekli su zvaničnici.
 
Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film proglasila "La-La lend", a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu pojasnio šta se dogodilo. Rekao je da je otvorio kovertu i da se zbunio kad je video na njoj piše "Ema Stoun. La-La lend", dodavši da je to jedna od najčudnijih stvari koja mu se ikad dogodila.
 
"Hvala Bogu što nas je bilo dvoje na sceni", dodala je Fej Danavej koja ga je potom zapitala kome treba to da kaže. "Svima", rekao je Biti u bekstejdžu.
 
U tom trenutku jedan službenik obezbeđenja pokušao je da uzme pravu kovertu, a Biti je rekao: "Obezbeđenje neće dobiti to. Ja ću je dati Beriju Dženkinsku, reditelju "Mesečine". Biti je takođe odbio da pokaže kovertu nekon drugom.
 
Ova haotična scena odmah je izbila na vrh liste najzanimljivijih momenata dodele Oskara. Čak je i prevazišla scenu iz 1974. godine kada je goli muškarac protrčao scenom.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.