VIDEO: Netflix snima seriju o El Čapu

Televizije Univision i Netfliks u Kolumbiji snimaju televizijsku seriju o jednom od najpoznatijih narko-bosova Joakinu El Čapu Gusmanu, koji se nalazi u pritvoru u Njujorku.
Gusmanovo hapšenje 2016, posle dva dramatična bekstava iz zatvora, dovelo je do krvave borbe za vlast u njegovom kartelu Sinaloa u Meksiku pa su producenti serije mislili da je bezbednije snimati u Kolumbiji koja je ranije bila epicentar nasilja povezanog sa drogama.
 
Gusman je u januaru isporučen u SAD, gde se njegovi advokati žale na uslove zatvora na Mehnetnu dok čeka suđenje, navodeći da su toliko restriktivni da krše njegova prava. Snimanje serije o El Čapu u Kolumbiji je obavijeno tajnošću, pa je lokalnom stanovništvu rečeno da se snima sapunica "Dolores de amor", što je u slobodnom prevodu "Ljubavni bolovi".
 
Izveštač Asošiejted presa prisustvovao je snimanju u gradu Tabio, gde nekoliko statista ne zna o čemu je serija. Serija će se zvati "El Čapo". U vreme početka snimanja Gusman je još bio u Meksiku i mesto snimanjA je prebačeno iz bezbednosnih razloga, rekao je producent Danijel Posada.
 
"Kolumbija je dobra opcija zato što imamo dobro obučenu ekipu i veoma sličan izgled kao u Meksiku", rekao je on.
 
Kolumbija je takođe manje pravno komplikovana za snimanje pošto je Gusman u Meksiku angažovao advokate da podnesu beskonačni niz žalbi. Jedan od advokata Hose Refuhio Rodriges je rekao da bi producenti mogli da snose pravne posledice zbog korišćenja Gusmanovog imena i priče bez njegove dozvole.
 
Univision i Netfliks su prošle godine najavili snimanje serije navodeći da je "zasnovana na istinitoj priči o jednom od najozloglašenijih kriminalaca na svetu". 
 
Premijera bi trebalo da bude u SAD na Univisionu 23. aprila, a na Netfliksu nekoliko meseci kasnije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.