Novi "Alien" u bioskope stiže 18. maja

Novi film iz serijala "Alien" stiže 18. maja, ali će pre toga biti obeležen širom sveta dan posvećen popularnom filmu koji je još 1979. Ridli Skot snimio sa Sigurni Viver.
Novi "Alien" u bioskope stiže 18. maja
Foto: 021

"Osmi putnik: Kovenant" je naziv filma iza kojeg opet stoji Ridli Skot. Ovo je nastavak filma "Prometej" iz 2012. godine.

Posada kolonijalnog broda Kovenant zarobljena je na dalekoj planeti i otkriva nešto što deluje kao izgubljeni raj, a zapravo je mračni i opasni svet. Kada se suoče sa pretnjom o kakvoj niko nije mogao ni da sanja, pokušaće da pobegnu. Majkl Fasbender se vraća u ulozi Dejvida, a pridružuju mu se i Numi Rapas i Gaj Pirs. Novo pojačanje čine Džejms Franko, Ketrin Voterson...

Dok film ne stigne u bioskope, biće obeležen "Alien Day" i to 26. aprila. Tada će i kod nas biti organizovane specijalne projekcije originalng filma "Osmi putnik", biće prikazan i specijalni video materijal koji povezuje događaje koji su se desili između filmova "Prometej" i "Omsi putnik: Kovenant", ali i novi inserti iz predstojećeg filma.

  • @ XO

    21.04.2017 10:21
    "Šta ti dečko radis?"
  • John-Džon-Jovan

    20.04.2017 11:47
    Oko imena
    Po pisanju web portala Megablog:
    "Obelodanjeni su domaći naslovi filma Alien : Covenant za hrvatsko i srpsko bioskopsko tržište. U Hrvatskoj će film biti distribuiran od strane Blitz Film i nosiće naslov Alien: Savez a u Srbiji distribuciju filma ima MCF – MegaCom Film i nosiće naslov Osmi putnik: Kovenant. Film stiže u domaće bioskope 18 maja 2017."
    Čini mi se da je Kovenant ime svemirskog broda pa stoga nisu ni prevodili.
  • XO

    20.04.2017 09:53
    Šta znači "Kovenant"?
    Ko radi prevode za filmove u našim bioskopima?!?
    Ako su "Alien" preveli u "Osmi putnik", kolika im je zagonetka bila reč "Covenant" da je nisu mogli nekako prevesti?
    Šta ja znam šta znači "Kovenant". Da li je to naziv nečega pa se ne prevodi?
    Ako tu reč ukucam u Google prevodiocu oni je prevedu u "Savez". Lepše bi zvučalo "Osmi putnik: Savez", ili nisu trebali ni da prevode već da napiši "Alien: Covenant" pa ti čitaj kako hoćeš.
    Inače, jedva čekam da ga pogledam u bioskopu bez obzira kako god ga naši preveli!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.