Elen Dedženeris i Stiv Harvi dobitnici Emi nagrada

Emisija "Elen Dedženeris šou" (The Ellen DeGeneres Show) osvojila je Emi nagradu za najbolju zabavnu emisiju u dnevnom terminu, 20 godina pošto se glumica i voditeljka emisije deklarisala kao lezbejka.
Elen Dedženeris i Stiv Harvi dobitnici Emi nagrada
Foto: 021.rs
Dedženeris nije prisustvovala dodeli, a nagradu je primila Meri Koneli, producentkinja sitkoma "Elen" (Ellen) u kojem je Dedženeris tumačila lik žene koja je u jednoj epizodi 1997. godine takođe obznanila svoju homoseksualnu orijentaciju.
 
"Ona je to uradila jer je to bila ispravna stvar", rekla je Koneli za odluku glumice da otvoreno govori o svojoj seksualnosti i da isto učini i sa svojim glavnim likom u seriji, što je bio jedan od prvih takvih primera na televiziji.
 
Za najbolju dramu u dnevnom terminu proglašena je serija "Opšta bolnica" (General Hospital), a nagrade za najbolju glumu pripale su Skotu Kliftonu za seriju "Hrabri i lepi" (The Bold and the Beautiful) i Djini Tonjoni za seriju "Mladi i nemirni" (The Young and the Restless).
 
Stiv Harvi (Steve Harvey) je osvojio dve Emi nagrade u dnevnom terminu, jednu kao voditelj najboljeg kviza (Family Feud), a drugu kao voditelj najbolje informativne emisije s učesnicima koja je nazvana po njemu.
 
Nagradu za najbolji jutarnji program osvojila je emisija "Dobro jutro, Ameriko" (Good Morning America), za najbolju informativnu emisiju s učesnicima proglašen je "Šou doktora Oza" (The Dr. Oz Show). Najbolji kviz u dnevnom terminu je "Opasnost" (Jeopardy!).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.