VIDEO: Kako bi izgledao nastavak "Gladijatora" da je snimljen po ideji Nika Kejva

Već dugo godina nagađa se o nastavku filma "Gladijator" Ridlija Skota, a kao pisac scenarija za drugi deo jedno vreme navodio se poznati muzičar Nik Kejv.
VIDEO: Kako bi izgledao nastavak "Gladijatora" da je snimljen po ideji Nika Kejva
Foto: 021.rs
Sam reditelj je nedavno priznao da razmišlja o nastavku u kom bi se ponovo pojavio Rasel Krou. Međutim, producenti su skeptični u vezi sa tom idejom, jer glavni junak, Maksimus, umire na kraju filma.
 
Isto se zapitao i Nik Kejv kada ga je Rasel Krou pozvao na telefon i upitao kako mu ide scenario za film "The Proposition", koji je u to vreme pisao.
 
"Ne želim da više ikad napišem scenario u mom životu", bio je odgovor Kejva. Australijski muzičar je potom upitao sunarodnika zar nije umro u prvom delu, na šta je dobio odgovor: "Na neki način", prenosi portal GQ.
 
To "na neki način" za Kroua je značilo da se Maksimus nakon smrti nalazi u čistilištu, gde se susreće sa mitološkim bićima. Kejv je prihvatio poziv glumca i počeo da radi na novoj avanturi gladijatora.
 
Kada je završio deo nove priče, Kejv je šalje Ridliju Skotu, a ovaj rukopis vraća uz mnoštvo precrtanih poruka, jasnom porukom da ne želi da snima takav film, i uz preporuku Kejvu da počne da gleda Bergmanove filmove. 
 
Suprotno buntovniku kojeg mnogi vide u Kejvu, muzičar je prihvatio i preporuku, odgledao filmove, dobio novu inspiraciju i počeo ponovo da piše scenario. Ovog puta i sam Kejv je znao da film neće biti snimljen, zbog čega je odlučio da uživa u samom procesu stvaranja. 
 
U Kejvovim pesmama se može lako prepoznati uticaj religije i razmatranja boga. Taj deo svoje poezije Kejv je odlučio da prenese na scenario. 
 
Radnja počinje u čistilištu gde se nalazi Maksimus koji traga za svojim sinom. Bogovi ga ucenjuju da ubije vernike nove religije čiji ih uspon uništava. Naravno, ta religija je hrišćanstvo. Kako se film privodi kraju tako Maksimus ulazi u beskonačnu borbu sa čovečanstvom. Pojavljuje se u Krstaškim ratovima, u oba svetska rata, Vijetnamskom ratu.
 
"Kraj je zapravo 20-minutni pregled svih ratova kroz istoriju čovečanstva, što govori o jednoj nezaustavljivoj ratnoj mašineriji. Ipak, takav scenario se nije svideo Raselu. On je želeo mitološko-akcioni film sa zmajevima i morskim čudovištima. Ridliju se ideja svidela, ali je rekao da film ipak nikada neće biti snimljen", kazao je Kejv.
 
Da je drugi deo planetarnog hita snimljen po ideji australijskog muzičara, publika bi gledala Maksimusa kao čoveka u crnom odelu, a ne kao gladijatora. 
 
Film se završava tako što Maksimus pere ruke u toaletu, kamera ga prati niz dugi hodnik, a u jednoj od prostorija se pridružuje sastanku sa još deset muškaraca u odelima. U zgradi Pentagona glavni junak gleda u svoj laptop, a zatim se obraća ostalima u prostoriji: "Gde smo ono stali?".
 
  • SUDIJA

    24.06.2017 14:21
    HOLIVUD
    Ne da Holivud da se odstupi od glupave matrice kojom zatupljuju ceo svet, pa to ti je!
  • Orwell Vegan

    24.06.2017 09:16
    Bravo
    Sto bi ovo bio film!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.

"Openhajmer" osvojio sedam BAFTA nagrada

Tročasovni ep o izradi atomske bombe tokom Drugog svetskog rata "Openhajmer" osvojio je danas na dodeli filmskih nagrada BAFTA ukupno sedam priznanja, javlja Rojters.