VIDEO: Rusko Ministarstvo kulture povuklo komediju o Staljinu

Rusko Ministarstvo kulture povuklo je danas, dva dana pre premijere u Rusiji, licencu za prikazivanje francusko-britanske komedije "Staljinova smrt", posle ocene reditelja i političara da film ismeva rusku istoriju.
"Licenca za distribuciju filma je povučena", izjavio neimenovani portparol ruskog ministarstva.
 
Film Armanda Janučija na satiričan način je predstavio dane koji su usledili neposredno posle smrti sovjetskog lidera Josifa Staljina 1953. godine.
 
Reditelji, poslanici i političari zatražili su od ministra kulture Vladimira Medinskog da zabrani prikazivanje filma uz ocenu da komedija vređa ruske nacionalne simbole.
 
Datum prikazivanja filma u Rusiji je takođe bio predmet kritike, jer je premijera trebalo da bude održana nedelju dana pre obeležavanja 75. godišnjice sovjetske pobede u Staljingradu, sadašnjem Volgogradu, nad nacističkom Nemačkom. 
  • /

    25.01.2018 11:45
    /
    o smrti staljina nema potrebe praviti komediju posto su desavanja oko nje ionako frapantna.
    verovatno je ovo ono 'istina boli'
  • Hm

    24.01.2018 17:00
    Znači, sad mora da se odgleda.
  • Goran

    23.01.2018 21:16
    Kompleksaška nacija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.