Serija Marfi Braun se vraća na male ekrane

Davne 1992. godine veliki broj ljudi širom sveta uživao je u epizodama tada hit serije o novinarki Marfi Braun.
Dvadeset godina kasnije, ova serija se vraća na male ekrane, a CBS se nada da će rebootom od 13 epizoda oživeti staru slavu.
 
Nove epizode stižu na 30. godišnjicu debija serije, a Kendis Bergen se vraća na male ekrane kao Marfi Braun, istraživačka novinarka i TV voditeljka FYI, fiktivnog televizijskog magazina. Njen lik je postao feministička ikona u post-Reganovo doba, pionirka iz vremena faksova i bipera. 
 
"Marfi Braun je bila žestoka portparolka ženske moći i vidim je kako se vraća s istom žestinom. Utvrdila je svoje mesto u novinarstvu i na televiziji. Bila je uzor mnogim ženama koje su se borile za svoj položaj u industriji u kojoj su dominirali muškarci", rekla je Džoj Pres, autorka nadolazeće knjige "Stealing the Show: How Women Are Revolutionizing Television". 
 
CBS je saopštio da će se nove epizode baviti društvenim mrežama, kablovskim i lažnim vestima i različitom političkom i kulturnom klimom. 
 
Podsećamo, Emijem nagrađeni američki televizijski sitkom emitovao se na CBS-u od 1988. do 1998. godine i imao je ukupno 247 epizoda. Serija se ozbiljnim temama bavila već na samom početku, kada je ustanovljeno da je glavna junakinja bivša alkoholičarka koja se lečila na Klinici Beti Ford.
 
Najpoznatija kontroverza u vezi sa serijom se dogodila u sezoni 1991/92. kada je Marfi Braun zatrudnela i odlučila da sama odgaja dete. Za vreme predsedničke kampanje 1992. godine tadašnji američki potpredsednik Den Kvejl je prilikom govora u San Francisku izjavio da Marfi Braun kao samohrana majka daje loš primer američkoj javnosti, odnosno da su deci potrebni očevi. 
 
Kasnije kontroverze u vezi sa serijom su se ticale poslednje sezone kada je Marfi obolela od raka dojke i počela da konzumira marihuanu u medicinske svrhe. Konzervativne grupe su te epizode napale zbog promocije narkomanije, a feminističke grupe su, pak, napale, neukusne opaske na račun žena koje su prisiljene da koriste veštačke grudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.