Novi film Dankana Džounsa inspirisan odnosom sa ocem Dejvidom Bouvijem

Reditelj Dankan Džouns kaže da je njegov novi film "Mute" inspirisan odnosom koji je imao sa ocem, muzičarem Dejvidom Bouvijem.
Njegov novi naučnofantastični triler smešten je u Berlin budućnosti i u velikoj meri se bavi temom roditeljstva. U glavnoj ulozi je Aleksandar Skarsgard, a film će biti prikazivan na striming servisu Netfliks od 23. februara.
 
"U filmu ima dosta podkonteksta koji ću početi da shvatam tek kako vreme bude prolazilo. Veliki deo priče bavi se prirodom roditeljstva. Šta čini dobrog roditelja", rekao je Džouns.
 
Prvu ruku scenarija je, kako kaže, napisao pre 15 godina i pokazao je ocu. Odlučio je da se vrati toj priči pošto je "toliko toga ličnog bilo u njoj".
 
Pored toga što je legendarni muzičar u velikoj meri bio inspiracija za samu priču, u filmu se pojavljuju i slike koje je Bouvi naslikao tokom svog života u Berlinu 70-ih. Džouns se takođe prisetio saveta koji mu je otac dao, da mora da uđe u vodu malo dublje od mesta gde mu stopala dodiruju dno.
 
"To sam uradio sa 'Muteom'. Napravio sam film koji je pomalo neprijatan i neočekivan, mračniji nego što bi ljudi očekivali. Bio sam nervozan dok sam ga snimao. Ali nervozan na dobar način", kaže reditelj.
 
Skarskard kaže da nije slučajnost to što se radnja filma odvija u Berlinu. 
 
"Videlo se da je Dankan vrlo uzbuđen što se vratio u taj grad", rekao je glumac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.