Filmski festival u Kanu zabranjuje "selfije"

Međunarodni filmski festival u Kanu je saopštio da će na ovogodišnjoj smotri biti zabranjeno slikanje mobilnim telefonom, kao i da više neće biti posebnih projekcija filmova za novinare.
 Filmski festival u Kanu zabranjuje "selfije"
Foto: Pixabay
Zvaničnik festivala Tijeri Fremo (Thierry Fremaux) objasnio je da će "selfiji" biti zabranjeni na "crvenom tepihu" Kanskog festivala, jer to "remeti" protokol dolaska zvanica.
 
Fremo je još pre dve godine najavio "kraj te smešne i groteskne" prakse slikanja mobilnim telefonom. Organizatori festivala koji će ove godine biti od 8. do 19. maja, odlučili da više ne budu projekcije filmova u trci za "Zlatnu palmu" samo za novinare već će od ove godine i oni otkriti sadržaj filmova kao i ostali, u cilju zadržavanja "potpune neizvesnosti".
 
Predsednica ovogodišnjeg, 71. Filmskog festivala biće australijska glumica Kejt Blančet. Fremo je rekao da će uskoro biti saopšten spisak filmova, kandida za "Zlatnu palmu", glavnu nagradu festivala. "Zlatnu palmu" je prošle godine dobio švedski reditelj Ruben Ostlund za film "The Square" (Kvadart).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.

"Openhajmer" osvojio sedam BAFTA nagrada

Tročasovni ep o izradi atomske bombe tokom Drugog svetskog rata "Openhajmer" osvojio je danas na dodeli filmskih nagrada BAFTA ukupno sedam priznanja, javlja Rojters.