Holivud snima sve više filmova s verskom tematikom

Filmovi s verskom tematikom snimaju se više nego ikada u istoriji.
Iz zapećka u kojem su boravili veći deo prošlog veka, prerasli su u višemilionski biznis. 
 
"Filmove zasnovane na veri možete mirno da svrstate u žanrove koji će doneti zaradu na blagajnama", kaže filmski analitičar Pol Dergarabedijan. 
 
Ipak, ističe i jedan preduslov. 
 
"Ne možete samo da banete u sobu direktora studija i kažete 'verski filmovi odlično idu, hajde da i mi snimimo jedan'. Oni moraju da budu autentični. U suprotnom, vernici će znati da to nije ono pravo", rekao je Dergarabedian.
 
U većem delu istorije američke filmske industrije snimio bi se tek poneki verski film godišnje. Od kraja devedesetih ta tema doživela je veliku ekspanziju, a sada u bioskope stiže skoro nekoliko filmova mesečno. 
 
Razlika je u tome što se u novije doba izbegavaju epske biblijske drame, a snimaju se moderne, savremene priče s verskom tematikom.
 
Ove nedelje među deset najgledanijih filmova u Americi dva su bila s verskim sadržajem. Tako je hrišćanska biografska drama "I Can Only Imagine" s Denisom Kvejdom na trećem mestu, sa zaradom od 38 miliona dolara za samo dve nedelje. 
 
 
Na osmom mestu je film "Pavle", apostol Hristov u kojem jednu od sporednih uloga ima Džim Kavizel, koji je igrao Isusa u "Stradanju Hristovom" Mela Gibsona iz 2004. godine. 
 
 
"Stradanje Hristovo" je najisplativiji verski film u istoriji, sa 600 miliona dolara zarade i upravo su u toku pregovori o snimanju nastavka.
  • Tomislav

    06.04.2018 21:49
    Zaboravih...
    ... danas da vam jebem mater Vucicevsku u usta...
    Pozdrav
  • Dule

    06.04.2018 07:46
    beznadje
    Ludski mozak nazalost nije evoluirao dovoljno da shvati da su sve vere izmisljene i iskonstruisane kako bi se lakse manipulisalo glupom i kriticnom masom. E sada , posle svih silnih, pedofilnskih,ekonomskih,gej i orgijaskih afera ,neko je odlucio da igra na ovu providnu kartu, zalim ljudsku rasu i njenu glupost.
  • Milos

    04.04.2018 16:12
    Posle DC i Marvel comics, Holywood prelazi na druge vrste fantazija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.