Fanovi "Ratova zvezda" žele Meril Strip kao princezu Leju

Ljubitelji "Ratova zvezda" pokrenuli su peticiju sa zahtevom da Meril Strip preuzme ulogu princeze Leje u sledećem nastavku fimskog serijala.
Keri Fišer, koja je dosad igrala princezu Leju, umrla je u decembru 2016. godine.
 
Fanovi su u peticiji pozvali kompanije Dizni i Lukasfilm, kao i režisera Džej Džej Abramsa, da je u devetom nastavku serijala zameni Strip. U peticiji, pokrenutoj nakon što su se pročule priče da je Strip viđena za tu ulogu, kaže se da je ona "idealna kandidatkinja". 
 
"Sa tri Oskara i dvadeset nominacija (verovatno dvadeset jednom do kraja sledeće godine), jasno je da je njena glumačka veličina nesporna", piše u peticiji. "Možda će uloga Leje biti opterećenje za Meril jer su ona i Keri Fišer bile bliske prijateljice, ali smo ubeđeni da će joj biti dostojna zamena u devetoj epizodi."
 
U peticiji se podseća da je Strip igrala u filmu "Razglednice iz pakla" iz 1990. za koji je Fišer pisala scenario. 
 
"Lik Suzan Vejl iz tog filma je, po opštem mišljenju, zasnovan na samoj Fišer, pa se može reći da je ju je Strip već glumila. Sem što je Strip za tu ulogu bila nominovana za Oskara, njih dve su tokom snimanja postale prijateljice", piše u peticiji, koja se završava rečima: "Neka Sila prati Keri Fišer, Meril Strip i princezu Leju. "
 
Peticiju je dosad potpisalo 8.500 ljudi, ali nisu svi fanovi oduševljeni idejom. 
 
Jedan obožavalac je na Tviter nalogu napisao: "Ne samo ne, nego NIKAKO ne. Prestanite. Taj lik se ne sme dirati. Nikad."
 
Na drugom je pisalo: "Hej, jel' neko naručio groznu ideju? E pa evo je."
 
Oni kojima je peticija upućena dosad se nisu oglasili. 
 
Pretpostavlja se da će princeza Leja biti u središtu zapleta sledećeg nastavka "Ratova zvezda", koji bi trebalo da se nađe u bioskopima krajem sledeće godine. Scenario je navodno prerađen nakon što je Fišer umrla, a producenti su rekli da je neće kompjuterski "vaskrsnuti" za buduće nastavke.
  • Inspektor Višekruna

    08.04.2018 09:38
    Nemaju
    Pametnija posla?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.