"Gospodar prstenova" biće najskuplja serija u istoriji

Amazon je kupio prava za ekranizaciju "Gospodara prstenova", koja će imati pet sezona, a iako nije još poznato kome će biti poverene uloge, procenjeno je da će u produkciju biti uloženo oko milijardu dolara.
Amazon je uspeo da u "borbi" sa Netfliksom i HBO dobije prava za snimanje Tolkinovog "Gospodara prstenova". Za to je platio 250 miliona dolara, a kada se uračunaju troškovi za plate glumaca, specijalne efekte i snimanje, produkcija serije će koštati oko milijardu dolara – rekord kada je u pitanju jedna televizijska serija.
 
Još nije poznato kada će ova serija biti emitovana, ali, prema ugovoru, snimanje mora da počne u naredne dve godine.
 
Piter Džekson je u pregovorima sa Amazonom u vezi sa učestvovanjem u snimanju ove serije.
 
Trilogija, snimana početkom 2000. na Novom Zelandu, koju je režirao Piter Džekson, zaradila je oko tri milijarde dolara i osvojila 17 oskara.
 
Nova serija baviće se događajima koji prethode prvom filmu iz trilogije "Gospodar prstenova: Družina prstenova", prenosi Newshub. Scenario će biti originalan i radnja se neće oslanjati na prethodna ostvarenja "Gospodar prstenova" i "Hobit".
  • Komsha

    10.04.2018 09:34
    Strasno
    Ne postoje vise kreativni reziseri, scenaristi, glumci.. Pisci..
    Samo rade nastavke, nove delove.. Serije od postojecih filmova..
    Kladim se da niko od njih nije procitao knjige, samo guzica zinula za zaradu..
    Stvarno zalosno!!
  • profa

    09.04.2018 10:49
    Čemu ta serija???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.