VIDEO: Jedan od najiščekivanijih horora prestravio i oduševio kritičare

Film "Hereditary" postao je jedno od najiščekivanijih horor ostvarenja nakon što je prilično prestravio, ali i jednako oduševio filmske kritičare.
Glumica Toni Kolet dobila je naročite pohvale kao žena "čija porodica ima demone u svojoj krvi". 
 
Bastl navodi da je reč o "nečemu što zaista niste videli nikada do sada", dok je AV Klub film nazvao "čistim emocionalnim terorizmom". 
 
"'Hereditary' mi je trostruko povećao krvni pritisak, izlečio moju štucavicu, naježio me, i prilično me užasnuo", rekao je kritičar Gardijana Piter Bredšo, koji je filmu dodelio pet zvezdica. 
 
Režiser i scenarista Ari Aster iz Njujorka takođen je dobio brojne pohvale. 
 
"Prvi put kad sam gledala film, dosta sam se štrecala i jednom ili dvaput zamalo pobegla pod sedište", napisala je Alisa Vilkinson u tekstu za Voks. "Ono što osetite još na samom početku jeste pravi horor, neka vrsta balansiranja između uznemirenosti i odvratnosti, koja počinje suptilno, sve dok pred kraj ne dobije krešendo", dodala je. 
 
Klarisa Lafri napisala je u članku za Independent da "činjenica da se o ovom filmu govori kao o jednom od najstrašnijih, najjezivijih horora u poslednjih nekoliko godina ukazuje na njegovu jedinstvenu atmosferu".  "Tajnovitost, krivica, patnja: 'Hereditary' gaji svoje sopstvene fantome. One koji ostaju tu. Nedeljama kasnije, može vam se dogoditi da uđete u zamračenu sobu, i da se vrati taj jezivi osećaj: Da li sam u ovom trenutku zaista sam/a?", prokomentarisala je. 
 
Film će premijerno biti prikazan 8. juna u američkim bioskopima, dok će se u britanskim pojaviti nedelju dana kasnije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.