Skarlet Johanson odustala od uloge transseksualca zbog kritika LGBT zajednice

Američka glumica Skarlet Johanson odustala je od filmske uloge transseksualnog muškarca nakon kritika LGBT zajednice, objavio je BBC.
Johanson je u filmu "Rub & Tug" trebalo da glumi kriminalca Dantea Teksa Gila, koji je rođen kao Džin Gil, ali su usledile kritike onih koji smatraju da je ulogu trebalo da dobije transrodni glumac.
 
"Naučila sam mnogo od zajednice otkako sam dala prvu izjavu. Volela bih da imam priliku da pokažem Danteovu priču i tranziciju u životu, ali razumem zašto mnogi smatraju da treba da ga glumi transrodna osoba. Zahvalna sam zbog ove debate o različitosti i predstavljanju u filmu", izjavila je Johanson.
 
Kada je prvi put objavljeno da je Johanson dobila ulogu u pomenutom filmu, odmah su usledile kritike jer mnogi veruju da je odabir glumice pokazatelj da transrodni glumci ne dobijaju dovoljno prilika.
  • pametniji popušta

    15.07.2018 13:31
    Daning-Krugerov efekat
    odvijanje društvenih procesa u skladu je sa onima koji su više zapeli da nešto sprovedu; onih u kojih je znanja manje i sa precenjenim sposobnostima.
  • paradoks

    15.07.2018 12:32
    Insistirati da transrodnu osobu igra iskljucivo transrodna osoba je poruka da su one neki frikovi, i da takve jedino takvi mogu da igraju, tako da ne razumem ove kritike. Veliki sam borac za prava lgbt osoba, logicnije bi mi bilo da se bori za to da neka transrodna osoba koja, primera radi, sebe dozivljava kao zenu - dobije sansu da igra zenu u filmu, ili bilo koja druga kombinacija, tj. da transrodne osobe mogu da glume bilo koga, kao i da njih moze da glumi bilo. I najvaznije od svega - zaboravlja se sta su glumci - glume ono sto nisu i kvalitet im je da mogu od sebe da naprave bilo koji lik.
  • 'tolerancija'

    15.07.2018 10:14
    Interesantno je kako jedna manjinska grupa - koja je zahvaljujuci podrsci vecinske grupe uspela da promeni javne stavove prema sebi - sada, uz pomoc taktika 'siledzije' (bully) namece svoje statove i misljenja.... Kanda 'tolernacija' ide samo u jednom smeru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.