Poslednji film Orsona Velsa "Druga strana vetra" premijerno u Veneciji

Film "Druga strana vetra" (The Other Side of the Wind) reditelja Orsona Velsa premijerno će biti prikazan van konkurencije na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, koji se održava od 29. avgusta do 8. septembra.
Orson Vels je film "Druga strana vetra" snimao tokom sedamdesetih godina prošlog veka, ali je ostao nedovršen do njegove smrti 1985. godine. 
 
"Neko vreme sam mislila da bi bilo dobro da se napravi, u stvari, dugometražni dokumentarni film koji bi prikazao sve probleme koji su film 'Druga strana vetra' zadesili, ali sada sam dvostrukog mišljenja, možda je ipak bolje što je film završen. Ja u svakom slučaju ne želim da ga vidim pre nego što ga pogleda publika", rekla je Kodar, koja i glumi u filmu. 
 
Uloge imaju i Džon Huston, Petar Bogdanović, Suzan Strazberg i Norman Foster. 
 
Druga strana vetra prikazuje poslednji dan u životu ostarelog filmskog reditelja, kom na proslavu dolaze gosti kako bi pogledali njegov najnoviji film.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.