Snimaće se serija o Drakuli

Tvorci serije "Šerlok" unajmljeni su da na platno vrate novu ikonu iz sveta književnosti.
Producentsko-scenaristički duo Steven Mofet i Mark Gatis će stvoriti nov pristup liku Drakule u predstojećoj mini seriji, inspirisanoj klasičnim romanom Brema Stokera. 
 
BBC One i Netfliks će koproducirati projekat, koji će se sastojati od tri epizode u trajanju od po 90 minuta, navodi portal "IGN". 
 
Prema BBC-ju, "radnja serije odvija se tokom 1897. godine u području Transilvanije, gde krvožedni Grof planira svoj napad na viktorijanski London. Budite upozoreni: mrtvi putuju veoma brzo".
 
U svojoj izjavi, Mofet i Mark Gatis istakli su da su "uvek postojale priče o velikom zlu". 
 
"Ono što je posebno u vezi Drakule, jeste da je Brem Stoker u tom zlu stvorio heroja", kazali su oni.
 
Serija će biti prikazana na BBC One u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Netfliksu širom sveta sa izuzetkom Ujedinjenog kraljevstva i Kine. "Hartswood Films" će producirati mini seriju. 
 
Zanimljivo je da je do sada Šerlok bio na platnu igran od strane različitih glumaca 245 puta, a Drakula čak 272.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.