Novi album grupe "Van Gog" za 30. rođendan

Grupa "Van Gog", koja slavi 30 godina postojanja, objavila je novi album "Ako stanemo, gubimo sve".

Na albumu je 12 pesama koji su im obeležile karijeru, a koje su dobile novi aranžman ("Brod od papira", "Da li zna", "Neko te ima", "Spisak razloga"...).

"Odabrali smo 12 pesama koje su na neki specifičan način obeležile karijeru grupe i dali smo im novi zvuk, onako kako bi one zvučale da su danas nastale. Danas su i nastale, ali datiraju tri decenije unazad. Poželeli smo da se u rođendanskoj godini odužimo jednim poklonom publici, kako staroj, tako i novim mladim fanovima. Tako se album pojavio kao poklon u "Lisa" časopisu", rekao je za 021 frontmen benda Zvonimir Đukić Đule.

On je najavio rođendanski koncert u oktobru, u Beogradu, u prostoru koji, kako kaže, neće biti tipičan koncertni.

"Kao što novi album nosi naziv `Ako stanemo gubimo sve`, ne zastajemo i ne okrećemo se. Godine su se nanizale brzinom munje, svaka od njih je ponešto donela, ponešto odnela, ali sve je to deo biografije i ponosni smo na sve te godine koje su ostale za nama", kaže Đule.

Na pitanje šta su sami sebi poželeli za rođendan odgovara: "Da se nikad ne ponovimo, da ne hodamo pognute glave, da nam do kraja života jedina ideologija bude muzika, da se ne priklonimo ničijem mišljenju, da budemo tvrdoglavi kao i do sada, da se ne priklanjamo ukusu mase..."

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika