Policija zabranila koncert Sepulture u Kairu

Brazilska hevi metal grupa Sepultura, poznata širom planete, saopštila je da je egipatska policija iz birokratskih razloga otkazala njihov koncert u Kairu, koji je trebalo da bude održan 4. juna.

Bend se izvinio fanovima zbog otkazivanja koncerta, koje je usledilo nekoliko sati pre nego što je koncert trebalo da počne, jer kako im je rečeno, dozvole za šou nisu bile potpune, prenosi danas AP.

U toj objavi Sepultura poručuje fanovima u Egiptu da se nadaju da će se brzo vratiti u Kairo.

Arapski dnevni list Al-Watan, koji se distribuira i u Egiptu, naveo je da su tri organizatora stopirala koncert, navodeći da bi on trebalo da posluži kao uvod u zabavu za sataninte sledbenike. List u toj izjavi citira načelnika policije u Gizi koji to, kada su ga novinari pozvali, nije hteo da komentariše.

Sepultura je osnovana 1984. godine. Bend su formirala braća Maks i Igor Kavalera. Grupa je od 1996. godine prodala više od 15 miliona albuma širom sveta. To je bilo njihovo najuspešnije poglavlje koje je prekinuto kada ih je Maks napustio.

Ime benda na portuglaskom znači "grobnica". U ranijoj fazi svirali su kombinaciju det i treš metala, a smatraju se i jednima od osnivača gruv metala. Izdali su 11 studijskih albuma, od kojih su najpoznatiji Arise, Chaos A.D. i Roots.

Nastupali su i u Beogradu, i to prvi put 2009. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika