FOTO: Stonsi palili i žarili na "Dezert tripu"

Mik Džeger je rekao "bumerskoj" publici na muzičkom festivalu "Dezert trip" na kojem nastupa niz sedamdesetogodišnjih legendi, da neće pričati "gomilu viceva o starijima".

Međutim, odmah potom je 73-godišnji frontmen Roling stonsa rekao da je taj trodnevni festival "starački dom Palm Springsa za uljudne engleske muzičare".

Sinoć na festivalu nastupa i Pol Mekartni, a kao ne-Britanac Nil Jang. Grupa Hu i Rodžer Voters sviraju u nedelju.

Stonsi su i bukvalno i figurativno napravili dvočasovni vatromet na otvaranju u petak uveče. Džeger je bio jedinstveno energičan, skačući i trčkarajući po bini i toplo razgovarajući s publikom.

"Ljudi, imaćete rokerski, divlji vikend u Palm Springsu!", rekao je on, dodajući u poverenju: "Jedva čekamo da vidimo park dinosaurusa".

A prava izložba dinosaurusa je baš blizu, u Kabasonu, u Kaliforniji.

Stonsi su hitove svirali dva sata, uključujući "Wild Horses", "Miss You", "Gimme Shelter", "Midnight Rambler" i "Sympathy for the Devil". Čak su dodali i Bitlse - "Come Together". Kada je grupa koncert završila sa "Satisfaction", pirotehnika je zapalila pustinjski nebo.

Bob Dilan je otvorio festival odmah posle zalaska sunca nastupom od 80 minuta. U crnom odelu, s belim šeširom, 75-godišnji roker je zaposeo binu bez pompe i seo za klavir. Nije se obraćao publici, niti je išta rekao između pesama.

Uz podršku petočlanog benda, izveo je izbor iz svog opusa, uključujući "Tangled Up in Blue", "Ballad of a Thin Man" i "Make You Feel My Love". Dilan se povremeno dizao od klavira da bi pevao u mikrofon na sredini pozornice, vadeći usnu harmoniku iz džepa. Završio je s "Masters of War" i bez reči napustio binu.

"Dezert trip" se održava u Polo klubu "Empajer" u Indiu, u Kaliforniji, zavičaju prolećnog Festivala muzike i umetnosti Doline Koačelja. Ali, dok se Koačelja obraća "milenijancima", "Dezert trip" je okrenut bogatijim "bejbi bumerima" koji su odrastali s rokerima koji nastupaju na tom festivalu.

"Svi mi smo svirali više od 50 godina za vas", rekao je Džeger o izvođačima. "Mislimo da je prilično neverovatno što i dalje dolazite da nas gledate".

Teren je opremljen dodatnim sedištima i tendama da bi bilo hlada i udobnosti za stariju publiku, a plastični festivalski portabl toaleti su zamenjeni klimatizovanim prikolicama s WC-ima.

Program festivala se ponavlja sledećeg vikenda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika