Sting otvorio "Bataklan", godinu dana nakon terorističkih napada

Britanski muzičar Sting večeras je nastupio na ponovnom otvaranju pariske koncertne dvorane "Bataklan", dan uoči godišnjice terorističkih napada džihadista u francuskoj prestonici u kojima je u ovoj dvorani ubijeno 90 posetilaca.
"Nećemo ih zaboraviti", rekao je Sting okupljenima na francuskom, nakon što je održan minut ćutanja.
 
"Večeras imamo dva zadatka: prvo da se setimo onih koji su izgubili živote u napadu, a drugo da proslavimo život i muziku na ovom istorijskom mestu", poručio je on.
 
Pevač je svoj nastup počeo pesmom "Fragile" u kojoj se kaže da se "ništa ne postiže nasiljem i nikada ni neće".
 
Mnogi u publici su tokom izvođenja ove pesme zaplakali.
 
U koordinisanim napadima 13. novembra 2015, najgorim ikada zabeleženim u Francuskoj, ubijeno ukupno 130 ljudi i ranjeno na stotine osoba.
 
Iz "Bataklana" je ranije saopšteno da je 1.000 karata za Stingov koncert prodato za "manje od 30 minuta" i da su preživeli i njihove porodice takođe pozvani da dođu večeras.
 
Sting je najavio da će prihod od koncerta uplatiti na račune dve humanitarne organizacije koje pomažu preživelima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika