Pearl Jam i Tupak ulaze u Kuću slavnih

Američka folk pevačica Džoun Beez, grupa Pearl Jam i pokojni reper Tupak Šakur su među slavnim muzičarima koji će ove godine biti primljeni u Kuću slavnih rokenrola, saopštila je ta organizacija sa sedištem u Klivlendu.
Na spisku onih koji u 2017. ulaze u panteon roka su grupe ELO (Electric Light Orchestra), Journey i engleska progrock grupa Yes.
 
Producent Najl Rodžers, poznat po saradnji s umetnicima poput Dejvida Bouvija i Dajane Ros dobiće priznanje kao "inovator u području zvuka".
 
U ovogodišnjem glasanju učestvovalo je 900 muzičkih stručnjaka, muzičara, istoričara i zaposlenih u muzičkoj industriji, a svečanost prijema u Kuću slavnih održaće se 7. aprila u Njujorku.
 
Kuća slavnih rokenrola je muzej posvećen uspomeni na najpoznatije i najuticajnije rok muzičare, bendove, producente i ostale povezane s ovim muzičkim žanrom koji su uticali na razvoj rok muzike i celokupne muzičke industrije. Uslov za nominovanje je da mora da prođe najmanje 25 godina od objave prvog albuma. U slučaju da neki muzičar bude nominovan, ali ne i uvršten, može biti nominovan i u sledećoj godini.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika