Preminuo klavijaturista benda "Black Sabbath"

Klavijaturista britanske hard rok grupe Blek sabat (Black Sabbath) Džef Nikols preminuo je juče od raka pluća u 69. godini, izjavio je gitarista i jedan od osniča grupe Toni Ajomi na Fejsbuku.
"Veoma sam tužan zbog smrti jednog od najdražih prijatelja Džefa Nikolsa. Već duže vreme je bolovao od raka pluća", naveo je Ajomi.
 
Pevač Blek sabata Ozi Ozborn naveo je na Tviteru da je veoma tužan zbog Nikolsove smrti.
 
Nikols je počeo da saradjuje s bendom 1980. godine na albumu "Heaven and Hell", a zvanično je postao član benda 1985. godine. Napustio je čuvenu grupu 2004. godine.
 
Blek sabat, koji je osnovan 1969. godine, smatra se začetnikom hevi metala. Bend je sa albumima poput "Paranoid" iz 1970. pomogao u definisanju hevi metal žanra.
 
Blek sabat je 2005. u Velikoj Britaniji uvršten u Muzičku kuću slavnih, a 2006. u Rokenrol kuću slavnih.
 
Bend je prodao više od 70 miliona nosaša zvuka, a pored Ozborna, u bendu je pevao čuveni Roni Džejms Dio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika