Album "The Wall" Pink Flojda ponovo aktuelan zbog Trampa

Jedan od osnivača grupe "Pink Flojd", Rodžer Voters izjavio je da je kultni album "The Wall", sada ponovo aktuelan, zbog ličnosti i politike novog američkog predsednika Donalda Trampa.
Britanski muzičar koji se retko pojavljuje u javnosti, rekao je to najavljujući izložbu o toj muzičkoj grupi, koja će biti otvorena 13. maja u Londonu. Rodžers, žestoki kritičar Trampa koga je na koncertu u oktobru u Meksiku nazvao "svinjom", ponovo je napao "neprijateljsku" politiku američkog predsednika. 
 
"Album "The Wall" je "aktuelniji više nego ikada, zbog Trampa i njegovih izjava o izgradnji zidova kojima samo želi da maksimalno podeli narod po rasi i veri", rekao je Rodžers.
 
On nije isključio mogućnost da održi koncert negde duž meksičko-američke granice, gde Tramp planira nov zid. Rodžers bi tamo izveo pesme s čuvenog albuma snimljenog 1979. godine.
 
Posle velikog uspeha izložbe o legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, londonski Muzej Viktorije i Alberta predstaviće od 13. maja do 1. oktobra retrospektivu britanske grupe "Pink Flojd". Simbol te izložbe će biti balon u obliku ružičaste svinje, kao na omotu albuma "Animals" iz 1977. godine. Balon će lebdeti iznad zgrade Muzeja tokom izložbe pod nazivom "Pink Floyd: Their Mortal Remains" (Pink Flojd: Njihovi posmrtni ostaci).
 
Oproštajni album "Pink flojda" "The Endless River", izdat novembra 2014, posle 20 godina je bio prvi studijski album te grupe, jedne od najuspešnijih u istoriji roka. Njihov album "Dark Side" iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka. Taj bend, osnovan 1964. godine, uvršćen je u sam vrh svetske muzike zahvaljujući inovativnom stilu, virtuoznosti, filozofskim temama i vizuelnim performansima na koncertima.
 
Rodžer Voters (73) je engleski rok muzičar, pevač, gitarista-basista, tekstopisac i kompozitor. Od 1965. do 1984. bio je član grupe Pink Flojd i delom njen tekstopisac, bas-gitarista i jedan od glavnih vokala. Kao pesnik, autor je najpoznatijih albuma te grupe "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "Animals" i "The Wall". On je i autor prepoznatljivih simbola te grupe, medju kojima balona u obliku svinje, koja je bila na većini koncerata The Wall.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".