Gitara na kojoj je navodno svirao Hendriks povučena iz prodaje

Aukcijska kuća Heritidž (Heritage) otkazala je planiranu prodaju gitare koju je američki rok izvodjač Džimi Hendriks navodno svirao 1967. godine na čuvenom festivalu u Montereju, zbog sumnje da se radi o lažnom instrumentu.
Gitara na kojoj je navodno svirao Hendriks povučena iz prodaje
Foto: 021
Heritidž je saopštio da gitara, za koju je procenjeno da bi mogla da dostigne cenu od 750.000 dolara, neće biti ponudjena na aukciji 17. juna.
 
Povlačenje instrumenta usledilo je pošto su stručnjaci izneli sumnju da to možda nije ista gitara na kojoj je Hendriks svirao u Kaliforniji 1967. godine, koja se smatra za prekretnicu u rok end rol muzici.
 
Aukcijska kuća je ranije objavila da je gitara "Fender stratokaster" vlasništvo privatnog kolekcionara iz Velike Britanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".