VIDEO: Rodžer Voters objavio novi album

Rodžer Voters, jedan od osnivača britanske rok-grupe "Pink flojd", posle 25 godina objavio je svoj prvi album na kojem ima pesama s direktnim aluzijama na predsednika SAD Donalda Trampa čijoj se politici on žestoko protivi.
"Is This the Life We Really Want?" je prvi album Votersa još od 1992. godine. On uskoro kreće na turneju po SAD i Kanadi, koja će trajati do kraja oktobra. Dok su Votersovi prethodni albumi imali bezvremenski šmek, novi album je vrlo savremenog karaktera, a među pesmama kritičnim prema Trampu je i "Picture That" u kojoj se pominje "ludo bolesni lider".
 
Voters je početkom ove godine rekao da je proslavljeni album "The Wall" "Pink flojda" sada ponovo aktuelan zbog ličnosti i politike novog američkog predsednika Donalda Trampa.
 
Rodžers, žestoki kritičar Trampa koga je na koncertu oktobra prole godine u Meksiku nazvao "svinjom", tada je napao njegovu "neprijateljsku" politiku.
 
Voters, engleski rok muzičar, pevač, gitarista-basista, tekstopisac i kompozitor, od 1965. do 1984. bio je član grupe Pink Flojd i delom njen tekstopisac, bas-gitarista i jedan od glavnih vokala. 
 
Kao pisac, autor je najpoznatijih albuma te grupe "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "Animals" i "The Wall". 
 
  • vajk

    03.06.2017 20:56
    Vraćanje korenima
    Preslušao sam album, muzički je dosta blizak "The final cut"-u, možda manje mračan. U dosta pesama provejava duh Floyda, što mu se ne može zameriti, imajući u vidu, da je on jedan od osnivača kultne psihodelične grupe sa kraja 60-ih i početka 70-ih godina prošlog veka. Preporučujem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".