Malezija zabranila pesmu "Despacito"

Malezija je zabranila emitovanje popularne pesme "Despacito" na državnim radio i televizijskim stanicama zbog teksta pesme.
Zabrana se ne odnosi na privatne stanice, na sajt Jutjub ni na druge kanale za deljenje sadržaja.
 
Malezijski ministar za komunikacije Saleh Said Keruak rekao je da je emitovanje pesme zabranjeno zbog žalbi građana koji smatraju da je tekst pesme nepristojan. Keruak je rekao da se zabrana odnosi samo na originalnu verziju pesme, ali ne i na njen remiks, u kojem se pojavljuje Džastin Biber.
 
Lokalni mediji su naveli da je Keruak rekao i da bi privatne radio stanice trebalo same da cenzurišu emitovanje pesme, imajući u vidu lokalnu kulturu.
 
Malezijska islamska partija Amanah pozvala je ranije da se prestane s emitovanjem pesme "Despacito" jer je mnoga deca pevaju iako ne razumeju njeno značenje.
 
"Despacito" (Polako), pesmu na španskom jeziku, u januaru su objavili portorikanski muzičari Luis Fonsi i Dedi Jenki. Pesma ima, računajući i originalnu verziju i remiks sa Džastinom Biberom, više od 4,6 milijardi pregleda na raznim internet platformama, čime je postala najviše puta pogledana pesma na internetu ikada. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika