Pesma Despacito izvlači Portoriko iz bankrota?

Pesma "Despacito" mogla bi da postane medijski fenomen koji će podstaći nacionalnu ekonomiju Portorika i ubrzati izlazak ove zemlje iz bankrota.
Zanimanje turista za Portoriko poraslo je za 45 odsto zahvaljujući pominjanju Portorika i njegovih jednistvenih lokaliteta u stihovima Luisa Fonsija i Didi Jenkija koji se uveliko slušaju širom sveta, prenosi list "El Nuevo Dia".
 
Guverner Portorika, Rikardo Roselo, proglasio je u maju ove godine bankrot države zbog duga od 70 milijardi dolara. Po svemu sudeći, popularnost numere i zarada koju ona donosi ubrzaće planove za oporavak zemlje.
 
Ono što je privuklo turiste jeste fraza "ovako to radimo u Portoriku" iz popularne pesme, a snimanje spota na različitim lokacijama navelo je turiste da požele da obiđu baš ta mesta. Centralnoameričko odeljenje turističke agencije "Koća" objasnilo je da, zbog internacionalizacije pesme "Despasito", turistički vodiči uveliko dodaju nove tačke u svoje ture, zato što stranci zahtevaju da posete lokacije koje su prikazane u spotu. Na taj način, mesta kao što su "Paseo canto los Gansos" i popularni "Klub Fabrika" već su osetili neočekivane ekonomske benefite zbog intenzivnije posete turista.
 
Na ovakve vesti reagovao je i sam Fonsi, koji je na svom Instagram profilu objavio da je pravo zadovoljstvo čitati ovo u stranim medijima i da je glavni akter pesme i spota upravo Portoriko.
 
  • Ludvig

    24.07.2017 17:07
    DJ. O Djilas
    Nekoliko puta sam pljuno na monitor dok sam po prvi put pogledao ovaj spot. Pa kod nas ima potencijala za ovakvu vrstu turisticke ponude i to na pretek mogao bi buduci neki gradonacelnik Beograda, Sapca pa i Novog Sada da udomi mnoge Portorikance i kod nas kada su tako obdareni za ples i mmuziku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".