FOTO: Otkriven spomenik Dinu Dvorniku u Zagrebu

U Tematskom parku rokenrola u Hacovoj ulici u Zagrebu otkriven je spomenik Dinu Dvorniku.
Autor spomenika je mladi akademski vajar Tomislav Heršak.
 
Skulptura najveće zvezde i pionira hrvatskog fanka Dina Dvornika u tematskom parku pridružila se Ramonsima, Džou Strameru, Džonu Lenonu, Niku Kejvu, Ejmi Vajnhaus, Džimiju Hendriksu, Igiju Popu, Dejvidu Bouviju i ostalim svetskim legendama.
 
 
Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u istoriji hrvatske muzike, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu.
 
Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju muzike i bio je istrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Muzičku nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim muzikom, jedno vreme je krenuo stopama svoga oca, legendarno glumca Borisa Dvornika, pa se bavio i glumom.
 
"Kralj fanka" preminuo je 2008. godine.
  • Dragan

    02.10.2017 09:37
    Legenda.
    Sirio je fank na svim meridijanima.
    Pocivaj u miru, veliki Dino.
  • guskabela

    01.10.2017 23:49
    dalmatina
    nije hrvat već dalmatinac. Proslavia je Dalmaciju ka i njegov pape
  • Neko

    30.09.2017 21:08
    Pa ne samo hrvatske muzike. Zvezda je postao jos u Jugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika