VIDEO: Predin posvetio novu pesmu "mrtvim drugovima" iz Novog talasa

Slovenačka grupa "Lačni Franc" objavila je prvi singl sa novog albuma "Akustična pusa", koji izlazi krajem novembra.

Pesmu "Koji s vetrom pevaju" Zoran Predin, autor i frontmen "Lačnog Franca", inače prvoborac Novog talasa, posvetio je "mrtvim drugovima" sa kojima je živeo i stvarao u tom zlatnom periodu pop-rok scene bivše Jugoslavije.

- Imidž anđela čuvara je obično vezan na bucmasti lik deteta s krilima, kojeg su slikali barokni slikari po stropovima crkava. No, moji anđeli čuvari ne izgledaju tako. Oni su, kako peva moja pesma, ratnici koji jašu stepama, znači junaci moje mašte i junaci knjiga i filmova. Više liče na Džingis kana nega na Amora. No, najbolje me čuvaju žive duše mojih mrtvih drugova - kaže Predin.

Kao što mu i ime kaže, album "Akustična pusa", drugo izdanje koje potpisuju Predin&Co u samo godinu dana, sadržaće nove stvari snimljene "bez struje", u akustičnim aranžmanima, a fanovi u Srbiji neke od njih imaće prilike da uživo čuju na koncertu u Domu omladine 22. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika