VIDEO: Balašević u novoj pesmi opevao "Dno dna"

Novosadski kantautor Đorđe Balašević objavio je posle dugo godina novu društveno angažovanu pesmu "Dno dna".
Nekoliko dana pošto je objavio pesmu "Mati", koju poslednjih godina izvodi na koncertima, Balašević je obradovao fanove sa novom pesmom. Ovog puta Balašević je ljubavne stihove, na koje je navikao slušaoce, zamenio oštrom kritikom političkog establišmenta u Srbiji.
 
Ovo je i prva društveno angažovana pesma još od 2004. godine, kada je na albumu "Rani mraz" objavio satiričnu pesmu "Kere Varošanke". Pre toga je objavio album "Devedesete" koji je nastao pod uticajem zbivanja na prostoru nekadašnje Jugoslavije tokom poslednje decenije 20. veka.
 
U novoj pesmi Balašević peva o "smradu sa farme puštenog u parlament", da "otkad je sveta, veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast", kao i da je "bratija proglasila grabež za Krstaški rat".
 
Novosadski muzičar konstatuje "već viđeno dno dna", ali da se sve to "trpi postiđeno". Peva o politikanstvu, odnosno o tome da "skupštinski 'leb bez motike spada u narkotike"
 
Kao što je u pesmi iz devedesetih "Živeti slobodno" poručio da se "bolje vidi da najbolji odlaze", tako i u "Dnu dna" Balašević peva o tome da su deca mogla da budu giganti, "al' su sve više migranti, u svojoj zemlji, na svom tlu"
 
  • Razočaran

    21.12.2017 19:35
    Masovno podaništvo
    Džabe peva Đole, uzemlji gde ljudi prodaju svoj glas i stav za 10 Eura, ili nešto zejtina i brašna. I svi se nadaju da će rešiti svoj problem učlanjenjem u stranku, pa će im pasti neka mrvica sa stola. I top bez motike. Vole kad im se obeća džabana, makar znali da je čista laž. Gazili nas Turci 500 godina, možemo mi izdražati par decenija.
  • Čučuk Stana

    19.12.2017 23:09
    Nemoj vise pisati....ogadićeš mi i Crnog labuda!!
  • B

    19.12.2017 18:47
    matori poltron
    je mogao da opeva i projekte koje mu je cerkica dobijala od prosle vlasti kada je pevao u predizbornoj tisini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".