Ed Širan i Dua Lipa favoriti za Brit nagradu

Pevač Ed Širan koji je nedavno izdao treći album i mlada pevačica Dua Lipa favoriti su za britansku muzičku nagradu Brit osvojivši najviše nominacija.
Širanov album "Divide", koji je rasprodat u Velikoj Britaniji, nominovan je za najbolji britanski album godine a u konkurenciji se nalaze albumi Due Lipe, Stromzija, Džeja Hasa i RagenBoun Mena.
 
Širan je nominovan u četiri kategorije, među kojima za najboljeg britanskog umetnika pored Lijama Galagera iz bivšeg benda Oejzis, Stromzija, Lojlija Karnera i RagenBoun Mena.
 
Pevačica Dua Lipa (22), dobila je pet nominacija, među kojima za najbolju britansku umetnicu.
 
Za najbolju grupu su nominovani "Gorilaz", "London Gramar", Rojal blad, "Volf Alis" i "Eks eks eks". 
 
Na prošlogodišnjoj dodeli najviše nagrada je posthumno dobio Dejvid Bouvi kao najbolji umetnik i za najbolji album "Blackstar".
 
Dodela nagrade zakazana je za 21. februar u Londonu. 
 
Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije. Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel i Majkl Džekson.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika