Elton Džon najavio povlačenje

Bitanski pevač Elton Džon objavio je danas da će njegova predstojeća trogodišnja svetska turneja biti i njegova poslednja, čime će okončati 50 godina nastupa širom sveta.
Sedamdesetogodšnji pevač, pijanista i kompozitor rekao je danas u najavljeno izjavi za medije da želi da provede više vremena sa svojom porodicom. Njegovi sinovi biće stari 10 i osam godina kada mu se završi turneja.
 
"Moji prioriteti su sadamoja deca i moj suprug i moja porodca", rekao je Džon. On je rekao da neće staviti tačku na svoju karijeru muzičara i pevača i da će nastaviti da pravi muziku.
 
On je sedeo za klavirom i izveo numere "Tiny Dancer" i "I'm still Standing". Nosio je svoje karakteristične naočare i sako na kome je pisalo Guči voli Eltona. Ovom objavom on je okončao neizvesnost koju je sam vešto pothranjivao proteklih nekoliko nedelja.
 
Objasnio je da će njegova poslednja svetska turneja koja će početi u septembru u Pensilvaniji imati oko 300 koncerata do 2021. godine, i da je to način da se zahvali publlici koja ga prati od početka 1970-ih.
 
Elton Džonće nastupiti u nedelju na dodeli Gremi nagrada uz pevačicu Majli Sajrus i biće mu uručena Predsednička nagrada za zasluge.
 
On završava svoj šestogodišnji angažman u Las Vegasu u maju. 
 
Pevač je prodao 300 miliona ploča tokom svoje karijere. Njegovi hitovi uključuju "Your Song" i "Candle in the Wind", osvojio je pet Gremi nagrada, Oskara i Zlatnog globusa za "The Lion King", i nagradu Toni za "Aidu", i dobio priznanje Kenedi centra.  
 
On je krenuo na svoju prvu turneju 1970. i hvali se da je nastupao više od 4.000 puta u preko 80 zemalja. Upisan je u Hol slavnih rokenrola 1994. godine.
 
Ranije danas je najavljeno na Džonovom internet sajtu da će simultano dati izjavu u Londonu i Njujorku o svojim daljim planovima. Pevač, koji je prošle godine morao da otkaže predviđene koncerte u SAD zbog teške bakterijske infekcije, odlučio je u januaru 2016. da smanji broj koncerata da bi mogao da bude sa svoje dvoje dece.
 
Elton Džon ima dva sina sa suprugom Dejvido Fernišem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".