Član benda TBF pozvan na sud zbog stiha "Moja mater te traži"

U kolumni pod nazivom "Moja mater te traži na sudu" Saša Antić iz TBF-a otkrio je da je dobio poziv na sud da kao svedok objasni stihove iz pesme "Mater".
"Kako sam doznao, okrivljeni je mladić koji je poslao policajcu SMS poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo i: 'Naša mater te traži'", napisao je Antić, prenosi Index.hr.
 
Pošto je Antić autor pesme i stiha, sud smatra da je on najkompetentnija osoba za tumačenje sadržaja pesme. To se radi kako bi se utvrdilo da li u njoj ima elemenata ozbiljne pretnje, a, ukoliko ima, u kojoj meri. 
 
"Šta reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pesme, jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog šta sam njima hteo reći", dodao je Antić.
 
"Mater je velika zverka u tom kraju"
 
Kako piše, sve ga to podseća na početak jednog filma braće Koen, u kojem glavni lik, muzičar i stihoklepac, stiže u pitomi gradić gde ga nepoznati lik natera da, uz pretnju oružjem, uđe u auto, "a onda u nekoj zabačenoj seoskoj kući upoznaje mater iz SMS pretnje".
 
"Ona je očito velika zverka u kraju, tako i izgleda, baca na Beppu Joseph (lik iz Alana Forda), capo di tuti capi, ubija pogledom, mlati štapom. Redanje osebujnih likova, nadrealni dijalozi, malo filozofije i rasprava o ulozi umetnosti i umetnika u društvu i puno bizarnosti i crnog humora", našalio se.
 
Ipak, ističe da mu je malo muka da se šali s tim jer je stvar vrlo ozbiljna, radi se o sudbini jednog mladića, a veruje da do osuđujuće presude neće doći, jer bi to bila nepravda prema okrivljenom. Dodaje da bi onda i pesma "Mater" dobila "inkriminisani status i da bi postala nešto poput hladnog oružja"
  • Simić

    17.03.2018 09:38
    A Keba je u fazonu: Izdrži brate! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika