Noel Galager: Pogledajte bendove danas - neki tip drži gitaru, ali je ne svira

Noel Galager, nekadašnji gitarista grupe Oasis, govorio je u nedavnom intervju za magazin "Guitar Player" o virtuoznosti na gitari, kao i stanju gitarskih bendova ovih dana.
"Istina je da ja uopšte nisam dobar gitarista. Ja samo koristim gitaru da pišem pesme. Nikada nisam želeo da budem taj tip 'gitarskog heroja'. Želeo sam da budem autor. Što se mene tiče, gitara je samo sredstvo, ne cilj", kazao je Noel, prenosi portal Bosonoga.
 
Ipak, ne misli da su solaže loša stvar.
 
"Mislim da je sviranje gitare umetnost koja je nestala danas. Pogledajte bendove danas – neki tip drži gitaru, ali je ne svira. Solaže nisu za mene, ali ne želim niti takve situacije, takođe. Mene i dalje nije briga za solo gitaru", navodi on.
 
Deo snimljenih solaža Galager je improvizovao, što je činio i na svom poslednjem albumu. 
 
"Radim to dok ne pronađem neki lepi srednji deo solaže, a onda razmišljam: 'Ok, kako sad da dođem do tog srednjeg dela?’ Onda se vratim i radim na početku, a potom i završetku solaže", objašnjava Noel proces nastanka njegovih solo deonica.
 
Frontmen benda Noel Gallagher's High Flying Birds kaže da je na posljednjem albumu otišao još jedan korak dalje.
 
"Za ploču 'Who Built the Moon?' nisam imao pripremljene nikakve rifove. Otišao bih u studio, a Dejvid (David Holmes, producent) bi me pitao: 'Imaš li ikakve rifove?’ To je bilo u redu, jer ako ti neko kaže prethodne noći: 'Spremi neke rifove za sutra', sedećeš kod kuće i razmišljati samo o tome. Ali, kada ti neko traži rifove na licu mesta, ne možeš o tome preterano da razmišljaš. Jednostavno moraš svirati. Ništa na ovoj ploči nije bilo promišljeno – to su bili samo trenuci inspiracije", otkrio je Galager.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika