Kipar i Izrael favoriti Evrovizije

Kipar i Izrael su prvi favoriti za pobedu na sutrašnjem finalu takmičenja za Pesmu Evrovizije, dok je, po kvotama na onlajn kladionicama, Francuska odmah iza njih.
Po podacima sajta eurovisionworld.com, kiparska predstavnica Eleni Fureira, Grkinja albanskog porekla, ima malu prednost pre prve generalne probe danas popodne. Numera "Fuego", pop pesma s pamtljivim refrenom koji podseća na Šakiru ili Bijonse, u slučaju pobede donosi oko dva evra na jedan uloženi.
 
Prva favoritkinja u nedeljama pre prvog polufinala u utorak, izraelska pevačica Neta Barzilai, na kladionicama se kotira kao druga, s kvotom oko 4,5 prema jedan. Njena pesma "Toy" je poziv na emancipaciju žena koji se dobro uklapa u duh pokreta #MeToo, s veselom muzikom i plesom koji oponaša hod pileta.
 
Francuski duet "Madam Mesje" se nalazi na trećem mestu, a ukoliko budu pobednici Evrovizije, onima koji su uložili u njih doneće izmedju 10 i 15 evra na svaki uloženi, u zavisnosti od kladionice. Njihova pesma "Mercy" govori o detetu rodjenom u migrantskom brodu.
 
Finale 63. izdanja Pesme Evrovizije biće u subotu u Lisabonu.
 
Takmičiće se 26 finalista, a pobednika će odlučiti kombinacija glasova žirija i gledalaca iz 43 zemlje učesnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".