Srbija maksimalno poena publike dobila u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Švajcarskoj

Pesma "Nova deca" Sanje Ilića i Balkanike, koja je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije, osvojila je sinoć na ukupnom plasmanu 19. mesto na ovom muzičkom takmičenju u Lisabonu.
Na takmičenju se za konačni plasman računaju podjednako glasovi stručnih žirija iz 43 zemlje učesnice i glasovi telefonskog glasanja publike, odnosno po 50 odsto.
 
Predstavnici Srbije osvojili su ukupno 79 glasova publike, a organizatori Evrovizije objavili su danas na sajtu i kako je publika glasala po zemljama.
 
Srbija je tako osvojila najviše glasova publike u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Švajcarskoj, tačnije po 12 poena. Deset poena za pesmu "Nova deca" došlo je iz Makedonije, osam iz Austrije, sedam iz Bugarske i po jedan poen iz Francuske i Italije.
 
S druge strane, Srbija je od glasova žirija dobila poene od šest zemalja – Crne Gore 12, Azerbejdžana 10, Makedonije osam, San Marina i Albanije po tri, Grčke dva. Od Hrvatske i Slovenije predstavnici Srbije nisu dobili nijedan poen, kao ni od Rusije. Prema glasovima stručnih žirija, Srbija je bila na 21. mestu od 26 pesama koliko je učestvovalo u finalu takmičenja.
 
A kako je Srbija glasala?
 
Građani Srbije su putem SMS-a najviše glasova dali Mađarskoj što je u poenima 12, potom Kipru 10, Sloveniji osam, Izraelu sedam, Italiji šest…
 
Stručni žiri iz Srbije najviše poena – 12 dao je Švedskoj, 10 Nemačkoj, a osam Italiji. U žiriji su bili Radivoje Radivojević, Dejan Cukić, Tijana Milošević, Bojana Stamenov i Branislav Krstić "Garavi sokak".
 
Predstavnica Izraela pobedila je sinoć na ovogodišnjoj Evroviziji. Bila je treća po glasovima žirija i osvojila najviše glasova publike iz 43 zemlje, što je na kraju dovelo do prvog mesta u ukupnom plasmanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika