VIDEO: Planetarni hit "This is America" plagijat?

Childish Gambino je svojim originalnim singlom i spotom za pesmu "This Is America" zaludeo svet do te mere da su se širom planete počele pojavljivati manje ili više uspešne varijacije na spot i temu ove pesme.
Međutim, u medijima se postavilo pitanje da li je "This Is America" zaista toliko originalna ili je, u stvari, i sama varijacija tuđe stvari?
 
Ova diskusija se zakuvala u medijima nakon što se na blogovima i društvenim mrežama pojavila komparacija sa pesmom "American Pharaoh" repera Džejsa Harlija (Jase Harley). I sam Harli je donekle dodao ulje na vatru dvosmislenim komentarima da je "počastvovan time što je prepoznat kao inspiracija za jedno od najvažnijih muzičkih i vizuelnih dela našeg vremena", prenosi "Bosonoga".
 
"Molim vas da ne dopustite da ova kontroverza razvodni poruku koju Childish Gambino i ja pokušavamo da prenesemo. Mi govorimo o nepravdi sa kojom smo suočeni i on je pomogao da se stvori platforma putem koje se glasovi svih nas mogu čuti", dodao je na svom Instagram nalogu.
 
Gambinov menadžer je bio mnogo manje tolerantan na takve tvrdnje. 
 
"Internet je mesto gde nema posledica. Mrzim to što neko kakav je Toronto Akademiks / Every White Blogger može da kaže bilo šta i vi to uzmete za jevanđelje. Ova pesma je tri godine stara i imamo Pro Tools fajlove za dokaze", napisao je na svom Tviter nalogu Fam Judeordži.
 
Da li je plagijat ili ne - prosudite sami:
 
  • Del Potro

    28.06.2018 10:03
    Kakva glupost od pesme
  • aSBo

    27.06.2018 23:01
    ...
    good artists copy, great artists steal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".